Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nya klackar/din strid

 


det är krutrökig luft och Lützendimma

ingenmansland och tillfälligt

eld upphör

det är snubblande skyttegrav i kristallnattstimma

och fienden i min 

 

(det är det hårt hållna andetaget som bultar)

 

kort är vilan då vi förblir

vår strids kamikazekompani i dödsdans pas des deux

samtidigt ostämda, trampminor utlagda

outsagda hemlighetsgömda

 

 

hur han vaktar mitt hår med kupade händer

timmar senare

dukar frukostbord med extra mjölk

morgnar senare

och talar om de vackraste

hans tröskel sett

 

snart kommer nya klackar 

 

men i vårmorgonsolen;

hans nyss bortgångne vän

som var granit

de blåaste någon sjungit om  

och möjligstannande natt

inatt igen

 




Fri vers av Elin S
Läst 389 gånger
Publicerad 2006-03-29 19:39



Bookmark and Share


  Albert
när du skriver blir till och med kommentarerna så poetiska att de kan få vara med i samma bok, tycker jag, och det är ju tack vare dig, du får igång andra, nu fick du igång mig...
2006-04-06

  Propella
Jag håller med Arbetsnamn. Du är min poesidrottning. Så är det bara.
2006-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S