Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att inte råda över sitt liv- en dikt om frustration


Vredesglöd

Törs jag säga till dig att du pyr?
Det brinner en glöd inombords
som du bär med dig.
Du bär din vrede inom dig
som man förr bar Elden
inlindad i mossa i en kruka.
Du bär din vrede som koncentrerad eld.
Den blossar upp ibland
och slickar oss.

Hela ditt liv just nu
går åt att styra mellan blindskär
och jag ser dem bättre här
från stranden
än vad du ser
vid ditt roder.

Snart strandar du kanske på en kobbe.
Kan du göra en härlig brasa
av drivved?

Värmd och befriad
kan du måhända

simma

därifrån

eller segla med förlig vind
på öppet hav.

Eller så brinner du upp
inifrån.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 839 gånger
Publicerad 2006-04-05 13:24



Bookmark and Share


  Howlit
Vackert...kom att tänka på min dotter som står med ett ben i vuxenvärled och ett i barnens. Denna kamp att frigöra sej från båda får henne verkligen rikta sin svetslåga mot värlen...
2006-05-12

  Myy VIP
Jaa, och dom som är så arga att de ryker... *skratt*

Tack för en dikt som är lika vacker som sann.
En riktig skatt för brandosande argbiggor. Den här sparar jag!
2006-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP