Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Adam och Eva

Hon, Eva, hade fått nog av att vara oförstådd
förrådd kände hon sig också
inte minst just i den stund
hon skulle sätta ned foten och trampade på ett kokosnötskal
- efter detta klavertramp
drog hon till havs

hon slungades ut -
hon virvlade runt
och föll till botten
äntligen ensam
rund och hel

Redan nästa dag upplevde han, Adam, hur hans rättfärdighet vänt till sorgsenhet
I sin lek med aporna, retade han sig på papegojorna
och när kvällen kom spelade han ut sin förtvivlan
så att tonerna från hans benflöjt trängde in i hjärtat på hans Eva
Ja, han sjöng henne hem, från mjölkvit pärla till Eva igen

Ett dygn ska de vara ensamma, så har visorna sagt
Alla andra dagar ska de leva sin kärleks Höga Visa!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-20 01:21



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
fint <3
2015-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP