Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam i avgörandets stund



Du hade just under festen avslöjat
förrädaren i din hängivna krets

visst visste du

du som nyss under jubel hälsats
som efterträdaren på kung Davids mula

visst visste du
visst ville du

in i det sista uppfylla löftet kung David fick
"Ett barn till dig på tronen för evigt"

Omgiven av dina trogna
ensammare än ensamheten själv
med fackla i nattens mörker
mellan glädjens skrål och ekande skratt
från festmåltid till bönestund

visst visste du
visst ville du
visst vågade du

trotsa ditt folks förväntan
på politiskt hjältemod

ensam med övertygelsens visshet
samma väg som kung David
i svekets ångest vandrat

hur många steg har jag kvar
innan blodspengars vän
avslöjar sitt rätta jag

olivträden ser dig i Getsemanes natt
oljan dryper över svettiga lockar
Messias dricker ensam
det nya förbundets kalk










Fri vers av Gunnel André VIP
Läst 378 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-04-02 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP