Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När blir ett liv en lögn

 

 

*



räcker det att blunda
hålla andan och hoppas
utan att agera


eller måste vi först se
och kanske bevisa
att saker inte blivit
som vi hoppats
då vi aldrig gjorde


är drömmen en lögn
om den inte blir sann
då vi väljer att ej försöka


ljuger jag

om jag avslöjar sanningar
och hör dem likt passerande bilar
dö bort i regnvattenkaskader
försvinna med bakljusen i nattens dis
inför nonchalerande öron
och viker mig


överträder vi gränsen
mellan empati
och självbedrägeri
mellan ovillkorlig kärlek
och ringaktande av Jaget
om vi Älskar andra mer än oss själva


och inte står ut

 

 

*




Fri vers av Ord
Läst 1155 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-15 13:27



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Oj!
2008-09-27

  Jennie
*

...mmm.....vad vackert och ändå så naket och skört.

Ja du....vad säger man.....

svaret finner man i sig själv......

Kram Jen

*
2006-04-19

  Ki
Absolut!!!

Det är precis det vi gör!
Gränsen mellan empati och självbedrägeri är fin
och vi tangerar den varje dag, min vän...
Men är det verkligen för att vi ÄLSKAR andra mer än oss själva?
Mer än våra kära drömmar och den där känslan vi aldrig kommer uppnå?
Är det verkligen kärleken till andra som står i vägen...

eller kanske bristen på densamma inför oss själva?

Eller?


Fint målat som vanligt!
(skönt att du aldrig försvann... ;)
KRAM/ Kina
2006-04-18

  kärleksbarn
åh åh åh
så väldigt väldigt bra
shattering it all to pieces
underbart
2006-04-15

    Sanne
Jag gillar att du upptrappar intesiteten i dikten eftersom.
2006-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Ord
Ord