Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vitt

Jag målar mitt rum vitt
Kastar målarfärgen runt i rummet
Det skvätter och kladdar
Allt ska bli vitt
varenda liten vrå
Varje liten spik
Minsta lilla tygbit
Och minsta lilla träplugg
Allt ska bli vitt
När allt är klart
Ser jag mig om
Växterna
Lampan
Soffan
Ja, hela rummet är vitt
I rummet syns bara
konturer av möbler
och mina blågröna ögon
som stirrar ut i intet
Jag ser på mina fötter
Dom är också vita

Genom färgen på spegeln
skymtar jag svag skimrande färg
Jag vänder mig om med ett ryck
Nej, ingen stark färg
Men mina blå jeans syns fortfarande
Usch!
Jag tar resterande färg
och dansar med färgburken högt över huvudet
Här ska det allt bli vitt
Jag vill känna mig vit
Ljus och bara glad
Så som solen alltid strålar på mig om morgonen

Det är färg kvar i burken
Jag smakar på färgen och gapar
Smak av målare förgyller min mun
Smakar precis som
Målarverkstan på gamla stugan luktade
Målarfärgens sötma förgyller min mun
Fast färgen bara är stark och antagligen giftig
så upptäcker jag bara dess ljuspunkter
Jag är nöjd och belåten
Äntligen passar jag in




Övriga genrer av Malina
Läst 1008 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-04-21 20:07



Bookmark and Share


    bottle of pop
skitbra slut!
2007-03-10

    Camillaa
Suveräään :D
2006-08-14

  hallonbåt
Gudars skyming!!

Bästa läsningen på länge. oändligt starkt och träffande.
du berör verkligen med dina starkt sammansatta ord.
gillar stilen i den här men framförallt språket och upplägget.
bokmäkt utan tvekan
2006-06-11

    Marre2
Du behöver inte måla rummet vitt, och du behöver inte passa in, men du passar in i min värld, och du får måla vad du vill, bara du aldrig slutar skriva :) du äger mallan
2006-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Malina
Malina