Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du som en gång kom, ska en annan gång gå

När man känner sig oduglig
Då är man mest anpassad till att ta hemska saker nära hjärtat
Det mesta känns som att det kommer som planerat
I och med att jag skriver detta har jag precis fått beskedet
Beskedet jag väntat men ignorerat
Jag har blundat för det som känts så jävla avlägset
Men nu är det här
Två besked på en vecka
Antalet vinflaskor senare
Allt för att få mig själv att hamna i bättre dager
Senast var inte igår
Men som igår är jag helt utan framtidssyn
Jag har tappat min hunger
tappat min tro
Ensam
kall
Ensam
Jag säger det igen
Jag klarar inte det här
Igen vill jag bara bort
Kanske ska jag ta mig en helg
Till staden som är omringad av skog fält och vatten
Här har jag inte längre något jag saknar
Jag saknar inte och jag längtar inte
Det var annorlunda för en timme sedan
Innan beskedet som krashade allt jag har planerat
undrar om hon tänkt på det här sedan första början
Nu behöver jag en huskamrat
Gladare musik än den jag döpt i kategori depp
Och en flaska att dränka mina sorger i tills jag inte längre tycker synd om mig själv

Det är ett helvete
att bygga upp något så stort
så stort så stort
en gång försäkrat mig om att det jag gör är rätt
bra och i bådas händer
För att sedan behöva säga till alla som väntat
alla som jag planerat med
att detta blir inte av
ni får söka er till en annan plats
en annan plan

nu vill jag bara ha en hand
en hand att hålla i när jag känner mig vilsen
blunda mig fram och finna ljuset på en plats
en plats när allt jag har är ett leende och ett leende som vänder sig mot mig
och säger
det är här
det är här du kommer att finna ditt liv




Fri vers av Malina
Läst 352 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-03 23:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malina
Malina