Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bekräftelsedrogen

Det nya missbruket
allt mer utbrett
så snabbt utvecklat
lömskt och svårt att komma ur

Jakten på bekräftelse
istället för en i handen
bättre med tjugo som kvittrar i skogen
Kvantitet gäller
glöm kvalitet....

Hellre än riktigt umgänge
omge sig med smicker och beundrare
allt för att få kicken
känna sig utvald och eftertraktad
men bara på säkert avstånd
för inte har man tid att leverera
man har ju sina likes att räkna och jaga

en drog
som dövar sinnena och känslan av ensamhet
just då...
men som ändå inte betyder ett jävla skit
om man inte kan känna inre bekräftelse utan att vara beroende av andra...

allt mer utbredd
jakt på bekräftelse
på bekostnad av vänskap
mer än så kanske
men som aldrig kan bli
för att det blir så många att leka med
så att det seriösa glöms bort
eller struntas i
för att behålla ruset
av bekräftelsedrogen
svårt att välja en när det finns så många som gapar och vill...

som alla droger..
lämnar den dig till slut ensam och i tårar
den dag du inser det
är jag inte kvar....




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-04 01:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skriver och ett ämne.
Som starkt syns i dagens samhälle.
Då mycket tycks handla om att
höras, synas och vara någon.
2016-03-29

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag känner så bra till denhär drogen och det tillfälliga rusets övergång till en skrikande hunger efter mera och en tomhetskänsla som hotar att kasta en i avgrunden. Alla som inte blivit bekräftade som barn börjar inte stjäla och knarka eller bara spela pajas i kompiskretsen. Istället jagar man likes på fb eller motsvarande, där förvånansvärt många som borde ha självförtroende alldeles tillräkligt, underhåller sina vänner med helt värdelösa struntuppdateringar som de som populära o sociala individer lätt kammar in 70-100 likes på. Sedan blir de fruktansvärt sårade om man antyder något?
2016-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP