Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Den som tvingas utstå...


Livsimpuls

 

jordevarelser vill ut ur

sin torviga härva

känna sitt envisa

lustfyllda lärande gry

inom rummets

inramade trygghet

 

fördjupa sig i nya

former av minnen i

upplevelsekärnans

inre andning öppnad

för vidgade rymder

i hjärtats förmak

 

känna tidevarvet

som lyfts från

utdömda

överlevnadsstrategier

finna hopp i

ljusspelens lekfulla ro

 

lyssna vilsamt till

vindsusets sägen

bygga av tiden

en susande bro

resa sig över

stundens villervalla

vindbiten av vanmakt

 

under anfall från ovan

livsimpulsen somnar inte om

den sträcker sig bortom allt

når det dolda för ögat

framkallar ödmjukhet i oss

begåvar oss med styrka och mod

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-03-06 20:11



Bookmark and Share


    Shush
älskar de första styckena. medryckande med genomtänkta ordsammansättningar.
2016-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP