Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad betyder ordet träd - det skall här utforskas


Träd

träd in och ut ur skogen

träd möter dig när du träder in

när du träder ut ur skogen

träden vajar susar ett slags farväl

du människa

 

väl hemma begrundas intrycket

tas till uttryck barnet utbrister

- träd är så stora! den gamle

- jag känner mig som ett...

den stressade utbrister

- vilket lugn trädet har...

 

träd bara står i vägen

politiken på Autobahn

har spårat ur

träd och grenar en fara

 

politiken på gårdsmötet

som vill ha utsikt

träd en resurs för rekreation

politiker på landstingsmötet

som vill ha renare stadsluft

 

ord du träd in i trädet

det förälskade paret

ristar i barken

det blir förevigat nu

betydelsen av träd

ÄLSKADE VACKRA TRÄD




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-07 20:23



Bookmark and Share


  catharina.jerbo VIP
Träd är kärlek! Tack för väldigt vacker dikt!
2016-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP