Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt hjärta


Fredag på måndag

han är fredag för mig

tänker jag på måndag

hjärtat svämmar över

av lycka att han finns

 

då tänker jag plötsligt på

vad måndagen jag gjorde av

då mina nu vuxna barn var små

de tyckte måndag var som döden en grav

 

måndag är längtan förväntan

gör vardag till fest

bjud hem vänner grilla

då känns måndag mindre som pest

vänd på fredag och måndag du sedan gilla

 

när jag var barn hatade jag måndagar

redan på fredag efter skolan fick jag ångest

idag jag allas måndags ångest beklagar

då det in i framtiden kan skräpa som en rest

 

men måndag då har vi en chans

vi kan bjuda upp våra känslor en stund

dansa med dem en bejakande dans

och beundra oss själva och i själen bli sund

 

men så lätt är det inte för oss alla

att vända surmåndag till skratt

vi för okets tyngd trycks ned tills vi falla

och inget tycks kännas rätt, men minns att

 

du kan lyssna till det som känns rätt

att göra vara bli och se dig som den du är

du kan fira måndag på ett alldeles eget sätt

vem vet ... när du vågar pröva rådet givet här...




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-14 09:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP