Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi alla väntar på våren


Halva moder jord väntar grönt

hennes runda mage

som idisslar torkade löv

till redigt gnissel

hör i buskarna ett tissel

tvittrande solknarkande

smart- phone besatta

moderjord kan det inte fatta

hallå ser de inte

att moder jord väntar grönt

någon slits från sin platta

äntligen

yrvaket betraktande

videkissarnas mjuka dun

vänder genast huvudet

ned i vällingen bland twittrar skarorna

basunerandes ut moder jord väntar grönt

flera timmars kollande inlägg, foton

svar till kommenter

- har ni redan vitsippor åh vad fuskigt...

men alltså bakom bänken flockas de ju

men ingen har ännu sett - kolla er omkring och se

att halva moder jord nu står i blom

...




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-14 11:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Annorlunda, men så betagande fint att läsa.Tycker också om "Halva moder jord väntar grönt" Underbara ord!
2016-03-16

    Dan Myrbeck
Fint förväntansfull
2016-03-15

  Solstrale VIP
Tack för era kommentarer! Och avslöja skall jag... Hm... Har aldrig varit ute på Twitter eller Facebook detta poeter.se är den första kontakten med nätets arkipelag! Så om jag kan något så är det genom, lyssna till andra, mina fyra barns misstag och hur de justerar dem...
2016-03-15

  axveronika
haha så bra!
2016-03-14

    Marie Ann
Alldeles för många missar livet medan de har fullt upp att tvittta om det... Fin vårdikt.
2016-03-14

  Alysse VIP
Härlig vårdikt!
2016-03-14

  Anya VIP
Moder jord väntar grönt...vilken fin tolkning av våren. Jaså finns det redan vitsippor någonstans i Sverige? Eller? Mycket originell och personlig text om våren. Bra!
2016-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP