Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av eget val

Det är i natten mina ord vågar sig fram
Det är i skenbar tystnad
I skydd av mörker
Närda av stjärnljus

Det är när mina tankar strövar fritt
Kanske när jag inte bara tänker på dig
Vem du nu är
Okända längtan

Det är i natten mycket av skapandet bor
Där jag i ensamheten
Bygger meningar
Flätar orden

De behöver inte betyda något för dig
Men ärligt talat, jag bryr mig inte ifall det gör det
Mina tankar, min längtan
Är min och endast min

Om jag väljer att berätta eller dela med mig
är mitt val
Likaså att du väljer läsa eller att avstå
ditt val

Jag har varit beroende av andras val
att bli vald
att duga
att känna mig behövd

Inte mer nu
allt jag har är den jag är
allt jag behöver är den jag är
det räcker så långt det nu bär
men det är insikter jag inom mig bär

Det är tid för mina val
att välja det jag vill
för att JAG vill
för mig

medan stjärnorna lyser
och orden vandrar
kommer jag
fortsätta mina vägar
för att det behagar mig
för att följa mina val

Inte så romantiskt
men all längtan är inte romantisk
en del kan vara rent befriande med
ett val av frihet
ett val av Kärlek till mig själv
för att jag är värd
det jag vill ge mig själv
av eget val
min frihet ifrån beroendet av andra och deras tycken




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-15 02:32



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Ja - det finns något så elementärt sant i det du skriver och jag bejakar en sådan inställning helhjärtat - Bra skrivet.
2016-03-25

  Marita Ohlquist VIP
Den sista raden är en stark avslutning på en bra text!
2016-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP