Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför varför varför?


Vårvärme

vårvärmen höjer pulsen

stegen på stigen

blir fler

när man vill fortsätta

för det känns så underbart

 

solens strålar

vinklas

värmen sinar

 

minusgrader blir sinusgrader

ställer upp ett tal visualiserar kurvan

Varför så snabbt kyls jordskorpan ned?

varför? Varför? barnbarnet som ivrigt vill veta

jag svarar att kramar värmer

liksom strålar, kramstrålningsvärme

in i dig och i mig på samma gång

både dag och natt när vi behöver

barnbarnet tittar igenom mig

säger... du är inte klok mormor

sedan skrattar vi så magarna kluckar

och kraaaaaaamas




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-17 18:34



Bookmark and Share


    Marie Ann
Jag blir så glad! Du får verkligen in en sådan värme i dina texter.
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP