Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


vad som fanns innan du kom


INNAN JAG VISSTE ATT DU FANNS

 

 

innan vi möttes

vissta vi inte

någonting

 

innan du visste att jag fanns

var du någon annanstans 

jag fanns här

du var i ett helt annat

universum

 

ovetandes om saknaden

längtan kärleken lusten fägringen

sveket som skulle dräpa allt

 

vi var bara i varsin värld

men så plötsligt kom mötet

hjärtslagen som slog lika

så synkroniserat att vi 

blev rädda för oss själva

 

junihimlen blev filten

väggarna och golvet blev

våra försök att leva för alltid

unga odödliga fria

 

dragningskraften

skogsbacken ängen loftet

trädkojan myrheden sandstranden

vi var välbärgade allt var vårt

 

striderna visste vi inget om

bomber hade aldrig fallit

kroppar aldrig splittrats

vägar aldrig korsats

tystnaden hade ännu aldrig varit ett hot

 

stranden gryningen dimman

rodnaden mot himlens molnpark

stred om vem som längst

kunde hålla sig kvar

vem vet hur långt en gryning

kan dröja kvar...

 

innan vi för varandra fanns

var vi någon annanstans 

i ett vara utom fara

stunden sekunden innan

vi lät oss förföras

var den längsta i våra liv

den vi kommer betrakta

som det enda som var värt 

att kallas för liv

 

när dagarna smält samman

hjärtslagen slutat synkronisera

då visste vi att vi blivit

myndiga okbeklädda krigare




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 482 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2016-03-20 01:00



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Men vilken super rytm genom hela den vackra virvlande texten . Mycket bra. Vilken fin bild .
2016-09-23

  Ninananonia VIP
Vackert..innan
2016-04-25

  Braindamage
Tjusigt!
2016-04-21

  överlevaren VIP
Kärlekens storhet, gillar!
2016-03-20

  Goraxy 89 Orion VIP
Riktigt Bra - TACK !
2016-03-20

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2016-03-20

  mike irow
ren poesi...
2016-03-20

  Fem hjärtan VIP
Mycket fin kärlekspoesi!
2016-03-20

  Stanley Rydell
Mycket vackert och rikt innehåll
2016-03-20

  WyS VIP
Härlig närvaro i känslorus.
2016-03-20

  Nils-Robert
Superbra diktat. Innehåller så mycket
2016-03-20

    ej medlem längre
När kärleken är ny, åtrå, lust, glädje

Fantastisk bra.


2016-03-20

  Alysse VIP
Tycker mycket om denna fantastiska text!
Känsloladdad, målande och kärleksfullt vemodig
2016-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP