Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bondepraktikan säger att aprilsnö är fåragö, att snö i vårsprickningen är nödvändig för att blommor, rötter till träd och jordens ekosystem skall väckas...


SOL

ila sila sol

i spindelvävens kjol

sprid i droppar klara

i flingorna de rara

se blomsterknoppen den bara

samla kraften från i fjol

 

vinden spelar sin fiol

där ur mörkret skogen stiga ut

med vintern gör den slut

våren sägs ändå vara här

misströsta icke eller svär

i snömånen det slår ut en viol

 

kyss mig sol 

kyss mig klar

ge mig värme alla dar

sinnet leker

när vinden smeker

drömmarnas solstol

 

se mig här

se mig vaken

vill i regnet dansa naken

vila i mossans mjuka bädd

leva lustan till sin bredd

ilar silar solen kär




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-20 10:23



Bookmark and Share


  mike irow
skuret poetiskt finaste brodering...
2016-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP