Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När du aldrig förstår


Slås sönder

du som blundar slår sönder

allt vad samhället valt att

stå upp för, orättvisor, nöd, utanförskap

 

när han slår

vem bryr sig

alla hör

alla kan numret

 

gå bara förbi

titta bort bara

gör inget

försök inte ens

 

välj en annan väg

när du hör bråket

håll fingrarna

hårt instoppade i öronen

 

ring aldrig polisen

tycks vara det giltiga

be aldrig om hjälp

anmäl aldrig

 

om du gör det

tycks alla tro

de är nollor

eller idioter

 

vad fan

går ego

före

solidaritet




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-20 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP