Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns hopp


Sådant vi inte talar om

den lilla snön

som faller

är inget svårt

men är när allt

annan är det

 

om längta vår

är den enda känslan

som uppåt går

då jag förstår

 

då blir lite snö

en smula som att dö

begravningståget rör

tårar som floden

 

snösmältning vattenmassor 

i norr kan älven översvämma

dra med sig allt som finns

det är bara lite snö i mars

 

men jag förstår

du längtar vår

det blir ett sår

bland de andra

 

skrubbsåren från livet

de djupa huggen

stympade delar

saker som bara felar

 

vi alla delar

vi känner oss små

vi längtar så

livet kan vara av och på

 

jag kan förstå

blir vilsen då och då

men för lita snö

försök att inte illa må

det går ändå

av snö i mars kan ingen dö

vem vill som snö dö i tö

ja säg vem, en tår torkar på kinden

det är tröst,,, ännu inte höst




Prosa av Solstrale VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-23 09:37



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Tänkvärd och fin dikt!
2016-03-23

    Dan Myrbeck
Underhållandetänkvärd..
2016-03-23

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Bra skrivet.
Visst finns det hopp!
2016-03-23

    ej medlem längre
meterologisk poesi..bra där
2016-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP