Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om kritik, där orden blir som bollens


Att briljera eller självkritisera

målet nåddes med bravur

satte orden i ordnings tur

då sitter ingen sur

på stol av gran och fur

ordens menings skur

arkets vita yta strök

meningen gick upp i rök

 

orden som bollar

målvakten bortkollrar

svårfångad som en saragasso ål

dribblar bort meningens mål

läsaren domaren som dömer

snart denna lästa mening glömmer

 

självkritiken inte konstruktiv

skär i meningen som en kniv

hamnar så i korgen 

till den stora sorgen

aldrig i mål går orden

delad mening här på jorden

 

sliter med de sista

som inte verkar trista

delar sedan önska applåd å kommentar

det enda ess som självkritikern har

när hen har satt meningen i tunna

där de nu helt och hållet är försvunna

 

för att lösa ut de slängda 

i soprummet det stängda

får grannen gå i borgen

men nu är de funna

poeten sätter ord i mål

briljerar sedan i en skål!!




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-28 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP