Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När allt känns tungt


Gömmer mig i dig

poesi - jag gömmer mig i dig

när allt känns svårt

skriver mig mot ljuset

genom mörkret ut ut ut

sorgens tårar flödar

 

jag skriver mig genom mig

det i mig som ännu förmår

mörkret tätnar ljuset lyser mer

poesin vill handla i solidaritet

medkännande smeka trösten in

 

stilla saktar orden in

tittar upp från arket

ser mörkret blind för ljuset

mörkret som gett vika

gryning återstår




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-29 14:31



Bookmark and Share


  Märta Kajsa Nyholm
Fin! Känner igen mig.
2016-03-30

    Dan Myrbeck
Mycket bra skaldat!
2016-03-29

  DominiQueen
Ja det är det mest läkande som finns att rannsaka, få ordning på tankar och känslor, iklä dem ord. Tänk Dig dem som inte har förmågan att verbalisera sin smärta, sorg eller ångest, eh heller glädje, kärlek och tacksamhet?

Trots allt, trots alla prövningar, vi är de lyckligt lottade vi har ordet.
2016-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP