Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt gott roligt och bra man hittar på är...


DEN BISTRA VERKLIGHETENS BAKSIDA

de stunder av lycka

som böljar fram flyter

som korkar flöten guppar

på det mörka vattnet

 

de vackra blickfånget

där som du går på stigen

stegen gjuter sina närvarorapporter

taktfast ackompanjerat av andetagen

 

de ögonblick av skönhet i allt

stort och smått som sköljer över 

hela sinnet för man vet att detta

verkligen finns och att det bara är

 

hur mörkt och strömt än forsen brusar

hur intensivt vinden än blåser och stormar

hur hårt man än faller utan att ta emot sig

hur svårt livet än träffar oss mitt i hjärtat

 

så bevisar det att

den bistra verklighetens baksida

är det enda som egentligen betyder något

det att ha upplevt allt livslevandebejakande 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-10 17:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
en motsats kan tyckas..men rymmer
livets olika skepnader.. och ansikten..
2016-04-10

  Solstrale VIP
De att välja ljuset är något av en konst i sig, liksom att lära sig att i mörkret lurar farligheter gömmer hemligheter och vaskar fram ondska...
2016-04-10

  Öknens Ros VIP
att ta tillvara det positiva och livsbejakande är en styrka, men det är en ständig kamp mot onda krafter.
2016-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP