Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


ENKELT BLEV SVÅRT

 

 

de dagar som samlats kring

det runda bordet hade fullt upp

de ville sammanfatta veckan

men ägarinnan till denna vecka

orkade inte vara närvarande

 

hon var trött och låg och sov

dagarna hade överseende förstås 

"närheten' katten låg intill henne

liksom "värmen" den lilla bebisen

han  "kärleken" fanns alltid vid hennes sida

 

hon hade det inte så lätt mitt i allt

hon strålade ändå alltid glad till alla

men i spegeln såg hon sakta förändringen

när lätt började gå över till svårt

detta ville veckan ändra på till det bättre

 

de sju dagarna som gått klurade på

vad som var bäst att göra för sin ägarinna

 

måndag skulle skapa en festlig stämning

tisdag ordna ett mini spa för kropp och själ

onsdag ville fixa bjudning med goda vänner

torsdag var övertygad om hängmattans magi

fredag planerade en ljus god kärleksmiddag

löradag blev avslappning och promenad

söndag erbjöd vila och kontemplation

 

när veckans ägarinna orkade skulle de ge

av hela sin själ allt för hennes ve och väl

veckans dagar bjöd sin idé till ägarinnan

hon tackade ja till förslaget som de önskat

nu blev det svåra lätt igen må ni tro...

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Solstrale VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-04-17 19:36



Bookmark and Share


  M.Eta
Planering är A och O, rolig text och återigen en fantastisk målning!
2016-04-18

  DominiQueen
Underbar målning igen, och kul text.
2016-04-17

  Solstrale VIP
Veckans dagar kan personifieras på många olika egenskaps vis... Det vi rutinmässigt äter på vissa dagar, eller dricker,,,, och hur dagen efter då blir... Våra personliga personifierade dagar ser ju helt individuella ut... Inspireras och hitta på en liten vers... Kanske frestar! Kram!
2016-04-17

    ej medlem längre
Veckans dagar som personligheter. Underbart!
2016-04-17

  mike irow
jag bara beundrar dina talanger
vilar i din kontemplation
2016-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP