Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


MITT TRÖTTA

 

 

ensamvargen har svalt mig

med hull och hår helt och hållet 

 

tröttheten glufsar i sig allt mitt

som ögonen prisar bönfaller inför

 

skönheten ljuset månstrålen regnkaskader

når mig inte när ögonlocken släcker ned

 

filt kofta halsduk sockor tofflor täcke

slingrat om mitt trötta jag som kämpat

 

nådde en gräns för uthållighetens makeri

föll in i vilans famn utanför drömrums bädd

 

tystnadens stilla ro lindade trumhinnorna

orkestern solisten sångerskan värdinnan i

mitt liv strandade omsluten av kärlekströst

konstnärssjälen återupptog sin forna glans

 

sinnen så ihoptryckta på liten yta trångbodd

sträckte jag ut armarna slog jag i vägg och tak

dessa dräpande föredetta X: s våldförseln på mitt

tidigare liv som sköljt över liksom arvssynderna

 

okbäraren stridskvinnans vapen mot sitt i sig

sömnens skyddande sköld och osynlighetsmantel

 

brukade jorden som blivit till lustfylld mylla

sådde mina återvunna tidsfrön erinrade mig

att det var sådan jag skulle vara och förbli

en stark kärleksomhuldad kvinna i mitt liv

 

sakta steg solen vid horisonten in under molnen

havets gråblå dunkelhet lyste vidunderligt klarblå

 

striden var över avmantlade nedrustade undanröjde

de hindret som minnesfragmenten hopade utgjort

 

vaknade stirrade saktmodigt upp mot takets stjärnor

hälsade mig välkommen till den nya världens möjligheter

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-21 08:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Din ordkonst når riktigt höga höjder här. Jag läste den fort och det kändes som en omtumlande resa. Ska pröva att läsa den långsamt också.
2016-04-21

  Lars Hedlin
Jätte vackert
2016-04-21

  Goraxy 89 Orion VIP
Episk lyrik..... Bra
2016-04-21

  tidsliv
Du är otrolig bra på att brodera ut texten så att jag ser allt framför mig.
2016-04-21

  Zandor
fint konstverk
2016-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP