Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Egenhändig målning från mitt arkiv 1984.... Det år jag, mor, far och två bröder tvingades flytta från Luleå för jobben här i storstaden... Bildade en rispa i själen som sjunger, målar, spelar, skriver...


invandrande strömmar av lycka (1984)

 

 

strömmar floden mot havet...  ?

 

når floden sitt innanhav ... ?

 

ljusmättnaden sköljer flodens yta

bränner in sin tatuerings signaler

på näthinnans kopparplåts bladoxid

 

bergens djupa dalars gråtmilda tårfloder

vittrar vildvittrorna huldrorna ned i tidssrömmen

 

näcken spelar vid horisontens gryningskonsert

i samklang med vilsna fredsduvors njutkutter

 

bergatrollet slår på sin sorgetrummas slakspända hud

klangen dör bort nås av buller från en inflyttad stad

 

renskriver sagoberättaren någonsin kråkfötterna

kristalliserar den vise någonsin ut sin allegoris rytm

lastar strömkarlen av sin bröt nere vad strandkanten

rustar stålets malm någonsin sin reträtt in i urberget

 

skogen sin vänliga talan för i ett milt sus vid älvkanten

viskar kärleksförklaring i smeksam trädkronsböljan

 

vad som återstår är penseldragen av häpnaden

suddar ut detaljernas existens i njutrymds vara

 

det återstående ögonblicket blir skuldmedvetet

pappret färgen penseln sjunger på sista versen

avflyttningen från Norrbotten mot storstaden

kastar mig in i nostalgiskt barndomslängtan

 

 

1984 är inte ett år mer - det är en evighetens eviga

lek i en trädkoja precis innan vuxenlivet tog vid..

innan invandringen av lyckans strömningar fått liv

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-04-21 10:12



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
En rad jag speciellt fastnade för "rustar stålets malm någonsin sin reträtt in i urberget", en bild av det irreversibla som händer vid en flytt, tidens flykt.
2016-04-21

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng, måna fina inslag i varpen!
2016-04-21

  walborg
Fint att läsa - underbar akvarell
2016-04-21

    ej medlem längre
Rörande vackert om ett svårt uppbrott.
2016-04-21

  Lars Hedlin
Oerhört fin
2016-04-21

  Goraxy 89 Orion VIP
Storslaget episkt igen - Det kan fungera det kan......... !
2016-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP