Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


VATTEN STRÖMMAR MOT MIG

 

strömmen aktas skall i Luleåvattnet

stod vid en enslig vriden trädstam

nedanför strandkanten älvens fors

i den stridaste strömmens virvelpar

kände jag viljan att stiga ned rivas sönder

 

kylströmmat vatten virvlade kring

huvudet tills det blev svårt att tänka

hårflätorna slets upp håret böljade fritt

läpparna vitnade händerna stelnade

då kunde jag se vidundret isjungfrun

 

hennes kjol var pyntad i rimfrostrosor

hårets svarta man täckt av iskristaller

blek som porslin var hennes glansfulla hy

sinnena gav vika som en glasklar vinteris

sveptes ut i den strida strömmens virvelpar

 

strandade i ett grönprunkande Roslagen 

snödroppar krokus blåsippor vitsippor 

som under storvuxna ekar flyttat in

fyraåringen i mig som längtat hela livet

få vandra insupa havängarnas orkidédoft

 

flätade ihop den mjukböljande hårmanen

reste mig varm i vårsolens aftonbugning

födde mig på nytt medan aftonsolen rodnade

kärleken gav fyra barn till grönskans dalgång

gryningsljuset väckte liv i generationer av livskraft

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-04-21 21:27



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Härlig text med stort djup!
2016-04-22

  gunnnar nylund VIP
Jaaa, naturkrafterna och den mänskliga
livsviljan konfronterar varandra. Fick läsa om den innan jag såg samman-
hanget helt klart.
Men va f.n .... bra vetja!
2016-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP