Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vecka Erik: Tema Ta mig som jag är, och orden \"ska du säga\"


Jag får vara en jätte (Erik)


”Du får vara pappan, mamma”
Säger treåringen

”Och gå till jobbet

Jag ska vara mamman
För det är min docka”

Inga protester hjälper
Leken är organiserad in i minsta detalj




”Nu ska du komma hem och då ska du säga
Hej älskling!”


Jag bjuds sitta på lekstugans trappa
För jag får inte plats på möblerna



Hur pappan ska få plats
Att sova intill docksängen
Vid sidan av modern kan jag inte föreställa mig.

Men det är ju inte jag som har Nobelpriset i Fantasi,
Utan Klara.


”Ta mig som jag är”
Hörs min röst vädja.


”Du är ju Pappajätten!”

Suck…




Prosa (Novell) av Åsa Gustavsson VIP
Läst 216 gånger
Publicerad 2006-05-04 20:49



Bookmark and Share


  Åsa Gustavsson VIP
De står precis för Hej Älskling!
Lite gömda....
;-)
2006-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP