Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… litet konstverk av ett nässelblads inre


Nässlans dag 8 maj

 

 

nässlor berikar själens boning idag

bereds den välvilligt blir kroppen glad

nässlan till nytta blir med sina gröna blad

 

vi dricker dess gröna saft vitter

ser hur hummelsurr fågelkvitter

våra själars boning vederkvicker

 

men nässlan håller oss vakna i anden

får oss att skrifta måla leka med handen

vi knyter till nässlan de nära banden

 

handen på hjärtat nässlor är fri gratis mat

se till att ofta servera den på finaste fat

ids du int gå ut å plock nässl då ä du lat

 

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 438 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-05-07 23:31



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Morgonfriskt rim
2016-05-08

    tramp
nässelsoppa imorron då ! Tack !
2016-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP