Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Solstrale… Åkerskanal Öseråkers Kommun.


I den ljumma försommarkvällningen

 

 

innan stormen kom vandrade vi stilla

bland ljumma vindars smekningar

strövade på vindlande stigars mossa

kringgärdade av rosors törnesnår

 

 

skriken i natten från räv lo och rådjur

ömsom blandade med våra viskningar

för vi ville inte störa världens små liv

som föddes medan vi vandrade nöjda

 

 

aftonrodnaden mot tallskogens kronor

suset likt ett dån var oemotståndligt

som den ljuvaste symfoni att lyss till

vi kysste varandra starka lyckliga fria

 

 

dansade oss varma innan stormen kom

smög in i vår hydda tog skydd i varandra

medan nattens vinge sänkte sig över oss

omslöt våra kroppar till rofyllt skimmer

 

 

när stormen bedarrat var vi oss själva igen

strandens bråten var vår fyndplats station

vi sökte bland vrakdelarna fann oss själva

visade stolta upp oss för varandra befriades

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-10 21:09



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Underbart vackert gillar sista strofen speciellt..!
2016-05-11

  soligajag_1 VIP
Sådan vacker poesi om kärleken och naturen som fyller ut allt det fina runtomkring!
Myser med den!
2016-05-11

  ULJO
Vackert i ord och bild
2016-05-10

    ej medlem längre
Texten har en stark kärna! Den är mättad av sommarkvällens alla element.. Särskilt i nednstående
"för vi ville inte störa världens små liv

som föddes medan vi vandrade nöjda

aftonrodnaden mot tallskogens kronor"
Det finns en fyllighet i de raderna.


2016-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP