Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Huvudrollen i min barndom var naturen

 

 

jag fann naturens skönhet

jag fann vattnets superkraft

i min barndoms livskonst

gav de mig fridens inre nåd

 

havet var ett innanhav så grönt

där skogen var av gran och tall

stranden var av rullsten vit sand

himlens nätter var evigt ljusa

 

här i naturens mossa bäddades

min själ in mjukt när jag föll

där bären samlade gav all lycka

fäktandes med myggor hästflugor

 

hörde fåren bräka korna råma

på avstånd över nejdens solnedgång

när höstens vemodsvisor sjöngs

jag föddes i ett paradis på jorden

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-05-19 10:02



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Ljuvlig dikt som väcker sköna minnen..
2016-05-20

  mike irow
nöje att läsa....och dina teckningar
målningar skulle vackert
brodera din poesibok,,,eller min
2016-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP