Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vallgravar?

Jag ser det du ser
det jag ser

och det svarta på min himmel blinkar dunkelt
som vallgravar för vandrande skelett

de ler sig trötta
stelt utmattade
när natten lägger sitt täcke
över dem

och löven viskar
isande av kyla

det är skelett som dansar
som signaler i fjärran

får oss alla
att stiga upp ur våra gravar.





Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-10-22 17:44



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Intressant dikt med mycket symbolik
2022-10-31

  Kajan VIP
Väcker funderingar; en väckarklocka man länge vänt dövörat emot ?
2022-10-29

  Anya VIP
En häftig text med existentiell ton. Kanske får vi en dag stiga upp ur våra gravar?
2022-10-26

  Solstrale VIP
En speciell känsla av det förgångna, inte endast i skelett, vallgravar dessa orden, utan som form eller tillblivelse liksom ett kall, där författarjaget låter sig hänföras och med detta just hänför i den lekande lekamen som i lek med avsaknad av kärlek leker fram ordens gestalter, inte i skelett utan i andemeningen vitterhetens lovsång…
2022-10-25

  Lars Hedlin
Fint skriftat!
2022-10-24

  Marita Ohlquist VIP
En intressant text som stimulerar tanke och känsla.
2022-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP