Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


En sömn med naturen som säng/ poem

 

tröttheten kom hastigt på

ville inte somna gick istället ut

hand i hand med min älskade

fotgraferade världens skönhet

att ha en dag med öppna ögon

 

sov förmiddag och eftermiddag

fredag, lördag och söndag snusade

poeter.se fick stå tillbaka där då

orken fanns bara till firande av

en kärlek och ett moderskap

 

så idag ser jag alla fina kommentarer

jag uppmärksammar alla applåder

jag betalar in medlemsavgiften till

romantiska förbundet då jag vill gå

på årsmötet den 4 juni kl.13.00

 

medan jag väntar på att orken skall

återvända skriver jag några rader till

tackar alla för allt fint och naturen för

den varit liksom en hängmatta att vila i

medan tröttheten dragit i mig hårt ned

 

de dagarna som tröttheten kommer då

måste jag ge efter helt sjunka in i naturen

tar ibland kanoten mot stilla lugna vatten

vilar sinnena mot en trädstam faller ned i

en varm kärleksfull famn som vill mig väl 

 

nu ska jag återgå till balkongens grönskande 

blommande prunkande lägga mig i soffan

med kuddar och bara skåda sol och svalor

imorgon stundar en svår dag en begravning

dottern med vänner ska ta avsked av sin vän

 

vi alla människor på jorden har ett att ta till

när sinnena trötta tornar sig ... vi har naturens

famn att landa i hämta kraft ur som ger mer

där kan vi ströva tysta medan vi lyssnar till

all den klokskap växterna oss ger när vi dem ser

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-30 10:00



Bookmark and Share


  ULJO
Natur och kärlek i fin symbios
2016-05-30

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om kärlekens och naturens helande kraft!
2016-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP