Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… akvarell med saltteknik


25-35 år av mitt liv valde de mig som offer

 

att vara övergiven är en svår känsla

en dramatisk ensamhetskänsla når 

att aldrig ens bli sedd för den man är

bortskuffad negligerad nonchalerad

ignorerad avvisad utfryst utestängd

 

tystnaden efter slagen bankats in i en

pulsen som susar smärtans vinande

utom mig kryper jag undan försöker

att ta mig i säkerhet det blev vardag

tränades utstå ensamhet omvandla den

 

hot om faror övergrepp våld mobbning

vetskap om att när som helst kunde de

ge sig på mig för att någon gett sig på mig

de kanske var rädda för att jag luktade likt

offer ett villebråd de måste avsluta livet på

 

i naturen blev min ensamhet inte plågsam

i naturen långt bort från alla blev ensamhet

något jag valde och övade på att utstå helt

liksom som om där inga faror lurade gavs

mig en möjlighet i ensamhet läkning i själen

 

men den påtvingade "utstå döden eller spring"

den utträngande bortstötande ensamheten 

vem blir någonsin vän med den kan man fråga

när jag nästan dog återupplivades från döden

flera gånger drunkning, misshandel, självmordsförsök

 

det pågick i över tjugo fem år av mitt liv att dessa

individer som känt lukten av min sårbarhetskvot

ändå sprang rätt in i mig ända tills jag var tretti fem

sedan vände jag mina sinnen innåt stötte bort

stängde ute potentiella förövare och fredade mig

genom att alliera mig med ensamheten bli dess vän

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-05-30 21:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
35 var det för mig. tills det blev en för stor sorg, och jag insåg att jag måste kämpa tillbaka... för att behålla något, nån gång, på nått sätt?
2019-08-09

  Fulbergarn
rätt tänkt
2017-10-08

  Ninananonia VIP
Dina ord känns ända in i själen...
2016-05-31

  Bibbi VIP
Känner igen tillståndet.

Gott att Du tog Dig ur.
2016-05-31

  ULJO
Text som griper tag riktigt ordentligt.
2016-05-31

    ej medlem längre
En smärtsamt gripande text och en vacker bild därtill. Jag tror att tigern symboliserar dig själv för du är verkligen en överlevare!
2016-05-30

  Marianne Räf
En extraeloge till din tigermålning !
Såg, vilken trovärdig blick den har !
2016-05-30

  Marianne Räf
En makalöst redig och bra skriven text,
som jag tog till mitt hjärta..helt å hållet!
Så glädjande att så känna igen mig, den
beskrivna utsattheten...Och, så den påföljande ensamheten, som kan vara en Vän. Känner igen mig, än idag,--även om det var i Ungdomen det var verkligt svårt. Kram på dig, solskensvännen !
2016-05-30

    ej medlem längre
Åh. Den här texten berörde mig. Den är tänkvärd. Väldigt vackert skrivet, vissa meningar är som pilar.
2016-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP