Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


TRÄDA

 

en träda som utarmar jorden

resurser som spills ur fel hål

bevattningssystem sinar helt

trädens blad slokar i solen

 

på gren sitter sjungande lärka

löven skakar av skräck att falla

ett löv skakar mer än de andra

drabbas av hybris för att stå ut

 

borgens mur rasar ned i floden

björklundens kala grenar skriker

skatornas bon står i dagen brända

äggen ruttnar i värmeböljans hetta

 

en hackspett hackar sig in i stammen

finner en rutten ros i ett bad av sörja

fågelboets ungar har förlorat bi-drag

överlever inte på den nya flugans idé

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-06-16 18:00



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Dina ord är vackra och poetiska mot en allvarlig bakgrund men som får en extra "knorr" av din humor.
2016-06-18

  Sofhia Wirström
dina rader är vackra
smekande och böljande

2016-06-16

    ej medlem längre
Din dikt har både väldigt vackra och lyriska rader,
"trädens blad slokar i solen" - sorgligt, vackert
naturalistiskt "skatornas bon står i dagen brända
äggen ruttnar i värmeböljans hetta"
Men ändå en gnutta humor (som jag ser det) med ordleken "bi-drag och fluga"

2016-06-16

    Dan Myrbeck
Tack för dina ord!

/Moder Jord
2016-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP