Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Solstrale…


SNIGELTANGO

 

i den vassa eggens periferi

svamlar ordinationerna tyst

hör i det gråtande gräset 

en stenad humla avlägset

snigeln dansar tango stilla

har inte tid att bry sig alls

 

nyckelpigan går på valium

hittar små psykadeliska bär 

som hon bjuder vännerna på

men de tackar vänligt nej

hon gråter med gräset förstås 

slumrar sedan i videkvisten

 

snigeltangon ljuder i vassen

samlar sitt dansgolv fullt

vattensnoken slingrar sig 

vill inte dansa med en snigel

med en muta ändrar den sig

humlan sjunger åter vackert

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-07-08 08:09



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tur att poeter så olika är
såna som du på pennan bär
katten vad dina är rader
liksom skepp i en eskader
rimmar ibland liksom lär

2016-08-05

    ej medlem längre
Bra text
2016-07-09

    Dan Myrbeck
Trevlig rapport!

/Mullvaden Mango
som kan dansa
tango
2016-07-08

  Marianne Räf
Lite fabelaktigt. Fint !
2016-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP