Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Amiralfjäril på hortensia…


DEN ANDRA KVINNAN

 

jag tror inte på mannen

som älskar två som han sagt

jag tror inte på handlingen

att släcka kärleks makt

skansa sig som man med två

bigamistens slakt av själens akt

 

att älska är icke ett ord ett läte

inget hjärtat går ifrån mellan varven

att älska ger inte djupa sår smärta

det blir inget hål i hjärtat av kärlek

det blir aldrig ruttna frukter av kärleken

men det blir av notorisk otrohet och svek 

 

sex är inte kärlek sex är inte kärleksbevis

sex är en akt där om kärlek inte är äkta

kan leda till svår smärta för den som älskar

kärlek kan inte förgöra förstöra förleda svika

kärlek kan inte få hjärtan att skrika rakt ut

kärlek är en gåva men dubbelheten en mina

 

du som är den andra kvinnan ges ingen rätt

han kommer att manipulera dig på alla sätt

tills du mister all sans inre förmåga och vett

du kommer bli förändrad så att du bara vet

ingen gång som han löftet ger han menar det

tillsist är allt bara en grå sorglig känslosmet

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-09-11 12:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken bra text!! Håller med. Denna fras är stark
"kärlek kan inte få hjärtan att skrika rakt ut"

2016-09-11

    ej medlem längre
intressant text om bigami och otrohet och svek...en liten brandfackla kanske med skrivarens sedvanliga frenesi och spiritualitet... Tack.
2016-09-11

  mickech
Nog är det så alltid.
2016-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP