Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


JAG SAKTAR IN

 

hon berättar för mig om sig

på mindre än en tiondels sekund 

aktiveras sinnenas spetskompetens 

tankarna saktar in för att ge plats

bereda ett rum för hennes berättelse

 

hon vet nu att hon är hörd och sedd

för att jag sitter där med öppet sinne

ögon som instinktivt söker hennes

jämkar med viljan min inre impuls

den att avbryta för att framföra ord

 

mina ord om hennes behövs inte nu

min intuition leder mig till tystnad

mitt kroppsspråk blir tydligare här

hon läser mig och gör sig beredd på

att låta mig trösta och omfamna henne 

 

en katedral av mötande sinnen bygger

det samförstånd stunden bjuder oss där

svårighet vänds till erfarenheter att dela

vänskapsförklaring stryker fram hoppet

torkar tåren bort - ljuset skingrar mörkret 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-09-15 20:43



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Precis så empatiskt ska ett möte mellan två själar vara.. Gillar denna mycket!
2016-09-16

    ej medlem längre
epatisk, lyssnande, resonerande finstämda rader...som går mot hjärtat utan att vika av det minsta...
2016-09-16

  Goraxy 89 Orion VIP
Du har varit produktiv igår den 15:e noterar jag !
2016-09-16

  Marianne Räf
Du fick in flera mkt intressanta
grejer, här. Trösterikt, å jag
gillar verkligen din konstnärliga
å poetiska aktivitet å produktivitet,
vet, ju, att det är gott för dig !!
2016-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP