Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… blyertsteckning 1992…


DEN STILLA STRÖMMEN AV REFLEKTIONER

 

isen lade sig sakta

byggdes ur molekyler

de vita snökristallerna

allt det frostrosor är

 

bevisen klarnade skönjdes

dagens ljusreflexer viskade

jag som speglar mig i verket

ser att ansiktet är mitt eget

 

andades ånga ur munnen

cirklade mot glasklar yta

ansiktet var borta för alltid

en gång såg jag mig hel där

 

innan frosten skrinlade

landskapet i sitt skimmer

flyttade värmen söderut

jag kunde inte se mig längre

 

sedan minns jag inget mer

frosten tog mina anletsdrag

suddade ut leende ögonblick

isen svalde min tillhörighet

 

utsåendet av kylans nypor

frostens grepp om mitt vara

sökte jag uppfinna nytt jag

bröt mig loss ur isens grepp

 

solen smälte all denna is

lämnade allt i dagen att se

som gömts i dunkelt dis

fram vaskades styrkan i mig

 

urkraften återspeglades

skönheten strålade klar

den inre förmågan befriades

hästkrafterna återvände

 

sammanförde mig med hjorden

blev ett med flockens rörelse

jordens grönska mättade oss

levde som aldrig någonsin förut

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-29 17:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja, den sista versen är särskilt bedårande och mycket fint, slutet i ett stycke är viktigt, väldigt...svårt att få till bra slut, det är min erfarenhet, men här har det lyckats till den grad att det är svårt att överträffa...
2016-09-30

  Kim VIP
Älskar bl a den där raden: blev ett med flockens rörelse och så vidare. Kraften som kom före och slutraden förstås!
2016-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP