Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Plejaderna

 

jag satt i vardagsrummet och grät

min samlade stjärnhop lämnade mig

utanför hade Karlavagnen parkerat

hörde stegen i trappan när de försvann

 

de var på väg mot en avlägsen himmel

en ny atmosfär där de skulle bilda sig

de skulle sammanstråla med nya stjärnor

skapa egna små stjärnhopar av ljusa punkter 

 

jag såg allt som en enda möjlighet i sorgen

ett moget farväl som länge förberetts minutiöst

de samlade sina energier upplyste sina sinnen

sände sammansatta strålar mot min stjärna

 

på himlen fästade jag samman ljuspunkterna

målade alla våra ansikten familjen Plejaderna

såg mönstret tecknas fram lyckan lyste lyktlikt

i det varma skenet torkade tårarna glädjen spirade

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-09-29 20:24



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Jättefint skrivet.
2016-09-30

    ej medlem längre
vackert vackert känns ända in...Applåd!
2016-09-30

    Sefarge VIP
Stjärnglittrande
Längtans skriftat
Om livets öden
Topp!
:)
2016-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP