Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns allt att vinna på att bara vara,,, att låta insidan vila i utsidans fysiska pyssel,,, höstens skatter ger oss rätten att vila i varandet medan vi förflyttar oss framåt stilla sätter ena foten framför den andra,,,


HÖSTPYSSEL I JÄRBO

 

nötskrikan samlar sitt förråd

 

jag kokar plommonmarmelad

det sjuder och puttrar godoftar

 

barnbarnet busar springer runt

vill inte vill gå ut eller vara inne

 

själv ska jag plocka svamp idag

 

barnbarnet vill hoppa studsmatta

 

svärsonen gillar visst plommon

men inte plommonmarmelad

rekommenderar den till tårta

eller med en klick vispgrädde

 

så gott att leva bland alla dessa

 

det stora barnbarnet sminkar sig

ska mata vaktlarna och kaninerna

cykla till kompis och leka vuxna

 

väntar att diskmaskinen ska bli klar

ska plocka ur den sen sätta sylt i burk

 

sedan ska jag klä mig för promenad

vandra mot skogens kamrars förråd

bli verkligt lyckligt glad för svampfynden 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-10-01 10:10



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så gott att ta tillvara på det hösten bjuder på...skön, vardaglig text...
2016-10-02

    ej medlem längre
Så härligt att läsa. Du får det fysiska att bli lyriskt och får ett djup. En text med höstkänslor av ro och närhet!
2016-10-02

  Blått Norrsken VIP
Innerlig lycka! Bra
2016-10-01

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text om vardagsglädje!
2016-10-01

    Sefarge VIP
Utsökt livfullt
Skriftat!
Bokmärke
Tack!
:)
2016-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP