Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild och text skapad under "bli rik på lyrik" skrivarcirkeln på Tellus 2011-09-27


INGEN ÄR NÅGON MAN GLÖMMER LÄTT

 

ingen är ett tillstånd

där man aldrig blir mätt

ingen är en plats där allt

blir svårt och inget blir lätt

ingen är en känsla 

som gråter en skvätt

att vara någon är lätt som en plätt 

 

längtar ingen efter att få vara någon

någon värd att tilltalas vid sitt namn

och vila mjukt i en kärleksfull famn

 

slår av och på lampan över köksbordet

likt ett barn och broderar ordet

KÄRLEK med en röd tråd av garn

 

vem gestaltar den som känner sig som ingen

vem hjälper ingen att bli någon

om ingen INTE kan själv ...

 

tänk dig att leva utan kontakt

eller få napp i känslornas älv

då är du borta för alltid själv

likt en nyss förbipasserad älv

 

vi vet vem som är ingen

ändå förbrukar vi dem

som de värdelösa tingen

vi har glömt vart vi finner kraften

att hålla oss borta från ingenmansland

så lätt det är att sträcka ut en hand...

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-10-03 10:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
poetiskt lyriskt flyhänt skönt...med innebörder och budskap, en text om det som glöms bort...Tack.
2016-10-03

  Marianne Räf
Så fint du skrivit här !!
Som jag ser det är Ingen, Någon å
Vem -- levande andar, helt enkelt mänskliga personer. Alla de 3 är
fiender till mig! Har alltid svävat
som vakande hökar över mig. Men,
nu, då jag, äntligen, genomskådat
dem, blir det snart andra B.! Kram.
2016-10-03

  Öknens Ros VIP
tänkvärda ord att reflektera över..
2016-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP