Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


SKALBAGGENS PANSAR

 

svirrande vingslag mot pansar

slänger sin kappa i vindens hår

slickar i sig vinets nektarrikedom

saluterar utbryter i vingslag en fanfar

 

från blomma till blomma flygande

mellan renfanan klövern hundkexen

svirrar in mot natten irrar svirrar svirrar

landar i min tallrik med blåbärsfilen

 

söker en förklaring till detta självmord

gör vad jag tror kan återuppliva guldbaggen

flämtande första andetag segrar över döden

sakta sträcker den på benen svirrar vingparen

 

jag störtar mot fönstret med baggen i hand

skyndar sträcka min hand ut raskar på flykten

guldbaggens svirrande vingpar mot pansar

avrättas av den hungriga svalans näbbar och klor

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-10-18 11:40



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Du skriver jättebra.Jag ser allt i bilder och hejar på den stackars guldbaggens kamp. Jättefint!!!
2016-10-18

  walborg
Oj vilka bilder - och ett så abrupt slut just när man börjat bli litet fäst vid baggen
2016-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP