Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… // Att mata fåglar är en konst det med...


mata fåglar i skogen

 

på balkongen de kvittrar

medan jag inne twittrar

de ser padda och platta

inga frön de får, de nu fatta

 

går till skafferiet skogen

lägger i grenklykan frö

då de dansa lyckligt på logen

talgboll hänga ut så de inte dö

 

i skogen katten sällan går

lägger därför maten där vart år

under fröautomater håller de hov

då matar vi istället katter och rov

 

så gå en frisk promenad till en skog

häng maten så högt du nå

ingen fågel då mera dog

det är så fler fåglar vi också få

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-12-19 09:28



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Fåglarna måste få sitt de också, de uppskattar nog lite extra julgodis.
2019-12-19

    Lena Staaf VIP
Matandes konst, nog så viktig!
2019-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP