Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EGENHÄNDIG AKVARELLMÅLNING MED SALTTEKNIK


SALTTEKNIK I AKVARELL

 

nebulosor frostrosor

skimrande flingor se

 

det vita arket av färgen nås

akvarellen flyter flyhänt ut

över den bladtunna vitheten

 

färgerna blandas på plats här

direkt i ögonblicket de strykes ut

av penselborst så mjukt böljande

 

saltet strös ut fångar vattenmolekyl

skingrar och drar till sig pigmentet

lämnar avtryck lätt fjuniga flingor där

 

saltet torkar in - rimfrosten avtäcks

rastret och handen stryker det bort

blottlägger ett molekylärt mirakel

 

en ögonfröjd till skapelse bortom allt

 




Prosa (Kortnovell) av Solstrale VIP
Läst 617 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-03 18:09



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Intressant och annorlunda teknik!
2016-11-04

    Orkiden

Älskar din målning!!
Vackert diktat till, ren harmoni.
2016-11-03

  Fem hjärtan VIP
Vackert diktat från ett vackert konstnärshjärta!
2016-11-03

    ej medlem längre
Text och bild blir till en underbar helhet.
2016-11-03

  ULJO
Fint i ord och bild
2016-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP