Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


foto: Lennarth Lindbom / JAG KOMMER MED LJUS FÖR ATT DU SKALL MINNAS SOMMAREN DÄRFÖR...


NÄR DU TÄNDER MIG

 

min låga brinner

när du tänder mig

sprider ljus mot dig

 

när du tänder glöden

värmen rör sig inåt

söker ditt hjärtas rum

 

när du bär mig i mörkret

strilar ljuset i en lång rad

vi ska stiga på din trappa

mina systrar och bröder

skal vallfärda till ditt ljus

 

när du tänder mig är jag ditt ljus

att dela med de dina nära och kära

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-11-04 10:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja, som någon sa här; allting tycks så enkelt och sirligt falla in på sina platser, som nottecken i ett partitur, vackert skaldat, och det finns flera tolkningar på texten, sånt gillar vi (läs jag:))... Applåder. Tack.
2016-11-05

    Dan Myrbeck
Fina ord.
2016-11-04

  Fem hjärtan VIP
Åh, så vackert att jag blir tårögd .. Sista strofen är magisk !
2016-11-04

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter av din fina text

Fantastiskt avslut
"när du tänder mig är jag ditt ljus
att dela med de dina nära och kära"
2016-11-04

    ej medlem längre
Så fint, jag läser orden om och om igen:

"när du bär mig i mörkret
strilar ljuset i en lång rad
vi ska stiga på din trappa
mina systrar och bröder
skall vallfärda till ditt ljus"

Orden tycks falla så enkelt på plats. Magi.
2016-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP