Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


JAG HAR EN RAR VÄN SEDAN 15år... VI HAR EN RIK VÄNSKAP ... PÅ HANS ÅLDERS HÖST


NÄR DU INTE HÅLLER MIG LÄNGRE

 

en dag ska du somna

lämna rummet och gå

du ska tappa greppet

flyga iväg ifrån mig

 

alltid skall jag akta minnet

av våra samtal din värme

i allt detta som enkelheten

gav oss i vårt första möte

 

men nu håller du mig kvar

du seglar på ordens väktare 

de små valda tydligheterna 

varje stavelse önskar dig nå

 

din hörsel har försämrats

men icke ditt förstånd så...

viktigast är att artikulera nu

då känns allt som vanligt 

 

när du inte håller mig längre 

saktar hela världen in en stund

för att sedan envist hänga kvar

vid vad du gett av allt du varit

allt vi tillsammans bringat i dagen

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-11-05 11:58



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Betydelsefull vänskap är mer värt än guld...så fint...
2016-11-06

  henke_r
Mycket vackert skrivet!
2016-11-05

  DavidM VIP
Fantastisk text. Tilltalar starkt. Det skiljer inte mycket mellan generationer.
2016-11-05

    Elisabeth Nilsson VIP
En riktigt vacker och kärleksfull hyllning till en gammal vän, som betyder så mycket. Ålder har ingen betydelse i vänskap.
2016-11-05

  Goraxy 89 Orion VIP
Instämmer till 110% med G-falk ! Så nu fick jag åka snålskjuts, men han formulerade det så bra!!!!
2016-11-05

  överlevaren VIP
Vackert fångat om en givande vänskap!
2016-11-05

  ULJO
Så ödmjukt tecknat
2016-11-05

    ej medlem längre
en textblomma i palettens alla färger sprungen ur en verklighet där ålder inte är en sak att se ner på som annars verkar vara den nya tidens attityd, tvärtom här, och blommans kronblad smittar av sig till läsaren med klokskap vänskap över de sk. gränserna... en text att alltid ha i sitt arbetsminne, lång fram i kruset/huvudet... Applåder! Tack!
2016-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP