Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Vänskap är äkta - envist dömande är falskt! Så se istället till att aldrig döma!


VILKA DE SÅG OSS SOM

 

hej! Vi såg varandra 

där ingen annan såg

någon överhuvudtaget 

vi glittrade anknytning

 

de frågade varför han

skulle betala för mig

sugerdady eller ... ?

så illa de dömde oss

 

ren enkel okomplicerad

vänskapskärlek gnistrade

de var nog avundssjuka

de såg snett på fria gåvor

 

vi skapade inget gemensamt

det fanns redan där att fånga

- betalar du aldrig för dig eller?

svarade -du det kallas vänskap!

 

varför skulle alla fråga döma

att jag var hans älskarinna

undra om vi var gifta eller... ?

att jag skulle vara escortflicka 

 

vänskap omsorg ömsesidighet

lätthet avklätt påklätt äkta fint

inget fuffens inget bluffande 

inget fult eller falskt mellan oss

 

sådana blickar sådant tjat om oss

vilka vi var som människor för varandra

 

en äkta ärlig vänskapskraft mellan oss

var det så makalöst ögonbrynshöjande

 

vi är vänner vi kallar varandra för

bomullsvänner bomullssläktingar

bomullspappa och bomullsdotter

vi har styrkan fokusera på vänskapen

 

inte låta någon skilja oss åt

av förtryckande värderingar

vår vänskap är en blomma

som slog ut i våra varsina liv

 

en vänskap som fick oss var för sig

att älska oss själva och livet högre

presenten en vänskap större än oss själva

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-11-05 20:37



Bookmark and Share


  ULJO
Ljuvligt diktat om vänskap
2016-11-06

  Stefan Viljehammar
Farbror Björn är en människa vi alla behöver. (Se det symboliskt)
En att dela med som inte kräver återgäldning. Vackert diktat.
Den levande Farbror Björn är väldigt trevlig. Tack.
2016-11-06

    ej medlem längre
Sefarge, sa det bra, jag citerar gärna hans ord... Ibland är detta land ett underligt land att leva i, dvs. vissa invånare kan inte smälta en sån självklarhet som vänskap, hur ska de då reagera på allting annat undrar man, herreminje... kanske har de ett särdeles klent leverne, ack ja...

Bra text, sa jag det:) Bravissimo! Applåd. Tack.
2016-11-05

  Marianne Räf
Härligt å läsa om er fina
gemenskap ! Å, vänskap!
2016-11-05

    Sefarge VIP
Vänskapens förmåga
Går över andras förstånd
Så är det bara!
:)
2016-11-05

  Susanne Klint Martell
BRAVO!
2016-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP