Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EN VÄNS RESA FRÅN ...


DEN HAN INTE VAR

 

någonstans längst inombords

visste han att allt vilade tyst

bubblade svagt mognade friskt

 

som frosten frös

nyponrosens knopp

fanns där inne livskraft

klarhet bortom töcken

 

svaga aningar om det kommande

ljus och harmoni mitt i sorgen

 

nu var de överens om framtiden

att det var skilda åt de skulle gå

 

mot en gemensam horisont

som tillhör alla skilda älskande

 

frostrosorna skrev

sina memoarer nu

i en gatlyktas sken 

 

nyponrosens knopp

briserade utslagen

 

hans utandning 

slog ut i nattkylan

formades till en ros

av livskraft och hopp

 

 

 




Prosa av Solstrale VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-11-06 19:59



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Berörande vackert!
2016-11-07

  Bearded Bear
Finaste Solstråle! Tårarna letar sin väg över mina kinder. Lättnad sprider sig i min själ. Med målande ord träffar du mitt i prick. Jag skall vårda min ros. Tack för att ni finns!!
2016-11-07

    Orkiden
Fint med en gemensam horisont som tillhör alla skilda älskade.

2016-11-06

  aol
Så fint skaldat,
2016-11-06

    ej medlem längre
Du väljer dina ord med omsorg och formar dem till fin poesi.

"frostrosorna skrev
sina memoarer nu
i en gatlyktas sken"

Så vackert!
2016-11-06

    ej medlem längre
så vackert om en inre seglats... tack.
2016-11-06

  Andreas db Gustafsson
Väldigt fint
2016-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP