Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


RÅDDJURSSTIGEN

 

de plogade råddjursstigen

samlade snön i en hög i mitten

vintergatan lyste skimrande

 

 

halv två på eftermiddagen

norrskenet sprakade högt

kinderna flammade röda av köld




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2016-11-07 21:12



Bookmark and Share


  kromadlack
Texter här är ofta för svåra, även mina. Men denna är vacker utan att försöka krångla till det hela.
2016-11-14

  Goraxy 89 Orion VIP
Flammande norrskensfärger som kastar mig till Pallastunturi vid Lappska armen långt bortom polcirkeln. Ja jag logerade till o med på samma ställe var Kekkonens och Herbert von Karajans namn fanns i gästboken.
2016-11-14

  limerick
Så vackert!
2016-11-08

    ej medlem längre
så häftigt så häftigt, koloristiskt så att man rullar runt i den nyfallna snön... jag som alltid varit extra svag för mycket färg, starka färger... Kandinsky typ, Solstråle typ... Tack.
2016-11-08

  Anya VIP
En vacker nu-stund. bildrik. Låter som om du bor långt norrut.
2016-11-08

  Stanley Rydell
Halv två på e m - och ändå, detta händer! Så komprimerat och starkt!
2016-11-08

  Fem hjärtan VIP
En målande vacker och stämningsfylld dikt!
2016-11-08

  Marianne Räf
En underbar bild, också !!
2016-11-08

  Marianne Räf
Kan känna känslan av vinter, som jag
minns den från tidigt i Livet. Har med
tiden insett att vintern är en väldigt underskattad årstid ! Med ljuset, - -
ökande för varje dag.. ;-)
2016-11-08

    ej medlem längre
En underbar dikt fylld med spänning. Det lyser, sprakar och flammar om dina ord.
2016-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP