Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… RÅDDJUR KAMELER GIRAFFER FÅGLAR GUMMOR GUBBAR HÄSTAR GRISAR ... ... ... PEPPARKAKSSAFARI ...


FÖR DIG SOM ÄLSKAR PEPPARKAKOR

 

vad blir det till glöggen

mandel russin pepparkaka

 

mandeln så söt det sägs

russin så goda det tycks

 

pepparkakorna har former

kurvorna spritter i giraffen

 

vi alla ska äta det här i vinter

halva hela november december

kanske till i mitten av januari

djurformad pepparkaks safari

 

glöggen ska rinna ned i strupen

se solen när den går över kanten

och tiden den rinner ut förlupen

vi tugga i oss kamelen och elefanten

 

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-11-09 07:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
julstämningen är här på topp, inget snack om det inte! :) Tack.
2016-11-09

  Marita Ohlquist VIP
Älskar pepparkakor, mums hela året!

2016-11-09

  Anya VIP
Härlig text med julstämning. En kamelpepparkaka har jag aldrig smakat. :o)
2016-11-09

  Lillith
Hahaha. Känner igen känslan.
Här har safarin redan börjat.
2016-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP