Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJÄLVSPOLANDE TOALETTER ?

 

debatten drog i snöret

på vattenklosetten

det krävs mycket

kompetens för detta

 

klyftig rutin sätta sordin

på lågstatusyrken som

hemtjänsten blivit

helt nedspolade av politiken

 

liksom en SJÄLVSPOLANDE toalett

mal portikerna på med sina idéer 

utan grundläggande kunskap om 

den äldres situation och sjukdom

 

varje tanke på politikerns svaghet

de skulle behöva ryckas upp rejält

ta på sig skorna gå ut och följa med

in i verkligheten in i ensamheten

 

bakbind dem sätt bindel för ögonen

spika fast dem i stolen och lämna dem

ensam i två dagar utan hjälp så som dem

som inte fått den hjälp de har rätt till

 

kanske de då skulle sluta kläcka idéer 

och börja följa lagen istället för trams

gamla och sjuka har de behandlat illa

de borde skämmas och sluta vara egoister

 

det är ju skamligt med SJÄLVSPOLANDE idéer 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-09 12:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja, föregående talare sa det bra!

verkligheten är ett land som politiker mycket sällan reser till... i alla fall är det ofta den känslan man får när man tar del av vad som händer och framför allt inte händer i gamla swedala/sverige... Tack.
2016-11-09

  Marita Ohlquist VIP
Bra text, sitter som en smäck!
2016-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP